dnes je 28.3.2024

Input:

Účtovanie školskej jedálne v príspevkovej organizácii zriadenej obcou - príklady z praxe

1.3.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2.35 Účtovanie školskej jedálne v príspevkovej organizácii zriadenej obcou - príklady z praxe

Mgr. Jozef Sýkora, MBA; Ing. Štefan Fabian, PhD.

Pre správne účtovanie je potrené zobrať do úvahy a položky ekonomickej a funkčnej klasifikácie a sledovať ich zmeny:

a) položky ekonomickej klasifikácie:

- príjem - príjmové podpoložky a položky:

312001 Transfery zo ŠR,

223003 Za stravné,

223001 Za réžiu,

453 Prostriedky z predchádzajúcich rokov,

456002 Prijaté finančné zábezpeky,

- výdaj - výdavkové podpoložky:

633011 Potraviny,

637012 Preplatky,

642014 Jednotlivcovi,

819002 Vrátené finančné zábezpeky,

b) položky funkčnej klasifikácia:

09.6 Vedľajšie služby v školstve,

09.6.0.1 Vedľajšie služby poskytované v rámci predprimárneho vzdelávania (MŠ),

09.6.0.2 Vedľajšie služby poskytované v rámci primárneho vzdelávania (1. stupeň